27 Februara, 2024
Aktuelno Društvo Politika

Šaip Kamberi, poslanik koji je kritikovao vlast u Skupštini: “Nemam ambicija da budem lider opozicije…”

Narodni poslanik “Ujedinjene doline – SDA Sandžaka”, Šaip Kamberi izjavio je da ga niko iz srpskih opozicionih stranaka nije kontaktirao nakon njegovog govora u Skupštini Srbije, usmjerenog protiv vladajuće većine, i naglasio da nema ambicije da se bavi poslom liderstva opozicije u Srbiji.

“Odnos prema manjinama jeste važan pokazatelj demokratičnosti jednog društva, ali bez obzira na volju manjina, odgovornost za demokratizaciju Srbije leži na većinskom narodu, a po najmanje na manjinama i na njihovim strankama”, kazao je Kamberi za vikend izdanje lista “Danas”.

Kamberi je naglasio da u društvu Srbije postoje “ogromni problemi” – da nema suočavanja sa prošlošću, da je put u Evropsku uniju neiskren, da jača totalitarizam, dok je za opoziciju rekao da je bezidejna i nejedinstvena i djeluje na polju “gde vlada jedan igrač”.

Govoreći o ocjenama da ne bi održao kritički govor u Skupštini da je postao ministar u novoj vladi, Kamberi je rekao da je pitanje da li bi prihvatio mesto ministra u zemlji koja “zataškava masovne grobnice Albanaca, ne želi da rasvijetli ubistvo braće Bitići i ne priznaje genocid u Srebrenici”.

Kamberi je na sednici Skupštine Srbije u srijedu kritikovao vladajuću većinu zato što “nije uradila ništa” na integrisanju Albanaca koji žive na jugu Srbije, a novu koaliciju Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Srpskog patriotskog saveza nazvao “totalitarnom” i naglasio da poslanička grupa koju on predvodi neće podržati novu vladu”, kazao je u svojoj izjavi.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: