25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Šabotić najavio protest ispred Tužilaštva

Ruždija Šabotić, jedan od predvodnika protesta koji traju više od 100 dana ispred novopazarske Opše bolnice, pozvao je na svom FB profilu na protestne skupove, počevši od 6. novembra ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru.

On je najavio da će se skupovi održavati svakog dana u vremenskom periodu od 11h-11:30h, a u cilju dobijanja odgovora-dokle su stigle istražne radnje sa, kako je naveo, “bolničkom mafijom”, kako ih je u svojoj tužbi označio Šabotić, a koju je podnio prije mjesec dana.

“Obzirom da je korona ponovo uzela maha, ispoštovaćemo zakonske preporuke, pa Vas molim da nas bude najviše trideset gradjana i gradjanki, da svi nosimo maske i da se rasporedimo po trgu na propisanu distancu”, napisao je Šabotić.

Kako je naveo, sve dok “odgovorni za smrt” naših najmilijih, ne budu privedeni pravdi, ovi najavljeni protesti neće prestati.

“Nažalost, prinuđeni smo na ove mere, da pozovemo Tužilaštvo da počne da radi svoj posao, na koji ga zakon obavezuje”, podsjetio je on.

Šabotić je istakao da odustajanje nije opcija, jer će borbu za istinu nastaviti sve dok krivci za smrt, u junu i julu, u novopazarskoj bolnici ne budu odgovarali pred zakonom.

Inače, Ruždija Šabotić je od samog početka bio simbol protesta u Novom Pazaru, a prije dva mjeseca je započeo i štrajk glađu ispred novopazarske bolnice, kada su ga na grub način ljudi iz “obezbedjenja bolnice” pokušali spriječiti u tome. Kasnije, bio je prinuđen, na insistiranje lekara, da prekine štrajk zbog ozbiljno narušenog zdravlja.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: