27 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

Salihović: SDA Sandžaka, nakon što se utvrde tačni rezultati izbora, ostaje otvorena za razgovore sa svima

Predsjednik Izbornog štaba SDA Sandžaka Esad Salihović izjavio je da ta stranka ostaje spremna za razgovore sa svim izbornim listama u cilju uspostavljanja stabilne većine u svim skupštinama u Sandžaku, na osnovu ostvarenih izbornih rezultata.

Predsjednik Izbornog štaba SDA Sandžaka Esad Salihović, foto: privatni arhiv

“Što se tiče Sandžačke demokratske partije možemo razgovarati o svemu, nakon što se utvrde tačni izborni rezultati. Ali im nikada nećemo oprostiti što su pored svega, u tri navrata poslije izbora pokušali da izazovu masovni fizički sukob među Bošnjacima ispred Gradske uprave sa ciljem da prikriju krađu glasova”, rekao je Salihović za SNEWS.

Na upit o postizbornoj saradnji sa Strankom pravde i pmirenja (SPP) Salihović je kazao da su imali dobru saradnju sa njihovim pregovaračkim timom ali je, kako je podvukao, predsjednik SPP-a potpuno izgubio njihovo povjerenje.

“Na sastancima sa pregovaračkim timom SPP-a postizali smo dogovore, a njihov predsjednik nasuprot tome, iznosio je u javnost zlonamjerne neistine na štetu naše stranke”, istakao je predsjednik Izbornog štaba SDA Sandžaka.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: