Aktuelno Politika Sandžak Tutin

Tutin: Bajro Gegić stupio na dužnost predsjednika opštine

Bivši narodni poslanik SDA Sandžaka i opštine Tutin, odbornik grupe građana “Tutin na prvom mjestu” Bajro Gegić nakon što juče na sjednici Skupštine opštine izabran za novog predsjednika te opštine, danas je stupio na dužnost.

“Danas je Bajro Gegić stupio na dužnost predsjednika Opštine Tutin, preuzimajući funkciju od dosadašnjeg predsjednika Saliha Hota”, saopšteno je iz Opštine Tutin.

Za smjenu dosadašnjeg predsjednika, u ostavci, Saliha Hota glasalo je 19, odnosno za izbor Gegića je, pored pet odbornika grupe koju predvodi, glasalo je i deset Stranke pravde i pomirenja (SPP), dva odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP), jedan odbornik Srpske napredne stranke (SNS) i jedan dosadašnji odbornik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Na istoj sjednici za članove Opštinskog veća izabrani su Adnan Šehović, Elvedin Hazirović, , Almas Hamzagić, Fahrudin Dudić, Besim Klimenta, Ismet Selmović i Zekrija Dreković.

SDA Sandžaka koja je od 1996. godine bila na vlasti u Tutinu prešla je u opoziciju.

-SPP Tutin: Nećemo biti dio nove vladajuće većine u Tutinu

Povjereništvo Stranke pravde i pomirenja u Tutinu saopšilo je da nije podržalo novu vladajuću većinu u Tutinu.

“Prisustvovali smo sjednici i isključivo glasali za usvajanje ostavke Saliha Hota koju je dobrovoljno podnio i slažemo se da ova vlast koja je smijenjena nije radila u interesu naroda u Tutinu. Kao povjerenik obavijestio sam skupštinu opštine da Stranka pravde i pomirenja neće biti dio nove vladajuće većine u Tutinu i nisam učestvovao u izboru novog predsjendika opštine”, izjavio je povjerenik Stranke pravde i pomirenja za Tutin Mersudin Kurtanović

Što se tiče odbornika koji su otkazali poslušnost stranci, Kurtanović je naveo da će se o njima odlučivati na organima Stranke pravde i pomirenja.

Skupština opštine Tutin broji ukupno 37 odborničkih mjesta.

Redovni lokalni izbori bi trebalo da se održe u aprilu ove godine.

Foto: Opština Tutin

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: