26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Srbija

Samed Baždar na meti Reala i Atletika iz Madrida

Španski list Marka piše da je mladi napadač crno-bijelih interesantan Realu i Atletiku, pored Juventusa koji je već slao ponudu u Humsku.

“Bazen s mladim balkanskim fudbalerima je nepresušan, novi talenti se redovno pojavljuju”, konastatuje španska Marka u tekstu pod naslovom “Nova perla sa Balkana” posvećenom Partizanovom Samedu Baždaru.

Navodno, 18-godišnji napadač crno-bijelih interesantan je madridskim velikanima, Realu i Atletiko Madridu!

Podsjećamo da je Juventus već slao konkretnu ponudu u Humsku, ali je ona odbijena. O tome je mladi fudbaler govorio februara ove godine, kada je izjavio da mu je drago što nije prodat, jer želi da stasa u crno-bijelom dresu prije nego što ode u inostranstvo. Svakako, sa klubom iz Humske ima ugovor do ljeta 2024.

Atletiko je, piše Marka, također već slao svoje skaute u Beograd, raspitivao se i prikupljao igrače o tinejdžeru iz Novog Pazara koji je okarakterisan kao jedan od najvećih talenata nadolazeće generacije mladih fudbalera u Evropi.

Baždar je skrenuo pažnju na sebe sjajnim igrama u mlađim selekcijama i redovnim golovima. Kao kadet završio je sezonu sa 39 pogodaka, a već je sakupio 10 nastupa za prvi tim Partizana.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: