20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak

“Sandžak u Evropi”

Na poziv Evropske delegacije u Srbiji, predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin i narodni poslanik ove stranke Enis Imamović prisustvovali ceremoniji obilježavanja 9. maja-Dana Evrope.

Tokom ove posjete sandžačka delegacija se susrela sa zvaničnicima Evropske unije, te na marginama ove svečanosti razgovarala o važnim temama koje su se najviše ticale Sandžaka.

“Bilo nam je zadovoljstvo da smo kao predstavnici Sandžaka bili dio ovog obilježavanja, te imali prilike da se susretnemo za zvaničnicima Unije. Ovo još jednom pokazuje da Bošnjaci kao autohton narod, sa antifašističkim opredjeljenjem pripadaju evropskim civilizacijama”, izjavio je za Snews Enis Imamović i dodao da je SDA Sandžaka bila jedina delegacija iz Sandžaka na obilježavanju Dana Evrope.

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je u ime sandžačke delegacije simbolično posadio drvo u umjetničkoj instalaciji, a na ceduljici koja je ostala kao poruka pisalo je “Sandžak u Evropi”.

Proslava 9. maja kao Dana Evrope, kojim se slavi mir i jedinstvo na evropskom kontinentu, obilježava se širom EU-a od 2008. godine.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: