8 Decembra, 2023
Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Regija

Sarajevo: Predstavnici Bošnjaka iz zemalja bivše Jugoslavije i SAD-a na iftaru kod Abdulaha Skake

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svom domu u Sarajevu organizirao je iftar za predstavnike Bošnjaka iz zemalja bivše Jugoslavije i SAD-a, a ugostio je i političke predstavnike iz naše zemlje.

“Promovisati vrijednosti tradicije i dobra, naš je običaj. Sarajevske kuće vijekovima njeguju tradiciju okupljanja za vrijeme iftara. Večeras su u porodičnoj kući Skaka bili sa nama gosti koji njeguju iste vrijednosti. Gdje god da živimo, sa sobom nosimo svoje najvažnije vrijednosti. Jedna od bitnih je i da imamo gdje da se okupimo, a da put nije prepreka. Hvala za razgovor, pažnju i pređene kilometre da bismo bilo zajedno”, rekao je Abdulah Skaka.

Na iftaru su bili prisutni Enis Imamović narodni poslanik SDA Sandžaka u srbijanskom parlamentu, Nedim Mušić predsjedavajući Upravnog odbora Savjetodavnog vijeća za BiH iz Sjedinjenih Američkih Država, Denis Striković član Upravnog odbora Bošnjačkog kulturnog saveza Slovenije, Sead Šahman potpredsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, Armin Hodžić predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske, Daim Luçi zamjenik ministra kulture iz Sjeverne Makedonije, Emir Aščerić odbornik u Skupštini Grada Novog Pazara, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Haris Šabanović, prof. dr. Sedad Dedić direktor Političke akademije SDA, hafiz Burhan Šaban, sekretar Parlamentarne skupštine BiH Mirza Imamović i Faruk Redžić član povjereništva SDA Stari Grad.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: