26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar

Savjet UNINP-a: Javnost da svojim izjavama i postupcima ne ugrožava autonomiju i integritet Univerziteta

Savjet Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru (UNINP) uputio je danas apel javnosti da svojim izjavama i postupcima, kako je navedno u saopštenju, ne ugrožava autonomiju i integritet Univerziteta, te doprinesu njegovanju univerzalnim vrijednostima obrazovnih institucija.

Na sjednici Savjeta univerziteta, održanoj danas je, razmatrano je aktuelno stannje i donijete su odluke o daljem funkcionisanju Univerziteta u skkadu sa Statutom i normativnim aktima Univerziteta, navodi se u saopštenju koje je potpisao Rešad Plojović.

Podsjećamo da je 14. januara 2022. godine, na sjednici Savjeta te visokoškolske ustanove, između ostalih, donijeta odluka o povlačenju predsjednika Savjeta muftije, dr. Mevlud ef. Dudića sa čelne pozicije ovog organa Univerziteta zbog, kako je predočeno brojnih obaveza u Zajednici, a na mjesto člana i predsjednika Savjeta Univerziteta predložen je i izabran dr. Rešad Plojović.

Posljednjih dana preko medija je došlo du kulminacije optužbi između dijelova porodice rahmetli muftije Muamera Zukorlića, njegove druge supruge Elm Elfić, s jedne, i sina i brata,Usame i Muhameda Zukorlića.

Do oprečnih izjava i optužbi je došlo nakon incidenta, 10. maja u večernjim satima, u vezi postavljanja pripadnika obezbjeđenja zgrade Univerziteta.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: