Aktuelno Novi Pazar Politika

SDA Sandžaka: Održati posebnu sjednicu gradske skupštine u vezi povećane smrtnosti u Novom Pazaru od COVID-19

SDA Sandžaka je danas Skupštini Grada Novog Pazara uputila prijedlog Odluke o održavanju posebne sjednice Skupštine grada Novog Pazara u vezi sa povećanom smrtnošću građana tokom 2020. godine.

Prijedlog Odluke o održavanju posebne sjednice Skupštine grada Novog Pazara u vezi sa povećanom smrtnošću građana tokom 2020. godine

Prijedlog gore navedene Odluke je danas dostavljen Skupštini grada Novog Pazara sa zahtjevom da se uvrsti u Dnevni red za sjednicu Skupštine grada koja je zakazana za ponedeljak, 21.12.2020. godine.

Kako je navedeno u prijedlogu koji je dostavljen medijima posebna sjednica na ovu temu do kraja ove godine i biće javna.

Predloženo je da pored odbornika, gradonačelnika i članova Gradskog vijeća prisustvuju članovi Štaba za vanredne situacije, direktori javnih preduzeća i ustanova, direktori i rukovodioci zdravstvenih ustanova na teritoriji grada Novog Pazara.

U prijedlogu koji je podnio predsjednik Odborničke grupe SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj navodi se da na toj sjednici trea da prisustvuju do tri predstavnika ljekara i drugog medicinskog osoblja koji su organizovano istupali u javnost i ukazivali na propuste u radu zdravstvenih ustanova, do tri predstavnika organizatora građanskih protesta koji su kontinuirano organizovali građanske proteste u vezi sa povećanom smrtnošću građana i radom Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara i zdravstvenih ustanova.

Takođe je predloženo da na toj sjendici učestvuju do pet predstavnika porodica građana Novog Pazara preminulih od posljedica COVID-19.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: