28 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sjenica

SPP: Odluka o imenovanju direktora Gimnazije u Sjenici neprihvatljiva

Stranke pravde i pomirenja (SPP) je saopštila da Sektor za osnovno i srednje obrazovanje te stranke, odluku Ministarstva prosvjete o imenovanju Alekse Popadića iz Kraljeva za vršioca dužnosti direktora Gimnazije „Jezdimir Lović“ u Sjenici smatra neprihvatljivom.

“Ovakva odluka podriva povjerenje građana u državne institucije, na kojem je intenzivno radila Stranka pravde i pomirenja preko svojih funkcionera u zakonodavnoj i državnoj vlasti, jer ne uzima u obzir etnički sastav stanovništva Sandžaka niti volju zaposlenih, roditelja i učenika škole. Iako ne osporavamo kompetencije gospodina iz Kraljeva, izražavamo zabrinutost što Ministarstvo nije prepoznalo kompetentne nastavnike iz Sjenice za ovu funkciju”, piše u reagiranju iz SPP-a.

Također, primjećuju da obrazloženje Ministarstva za ovu odluku ne sadrži jasne razloge za imenovanje Popadića, što ukazuje na moguće propuste u procesu odlučivanja.

Sektor za osnovno i srednje obrazovanje SPP-a će se, kako je poručeno, pravnim sredstvima boriti protiv ove odluke i poziva Ministarstvo prosvjete da preispita svoju odluku, imajući u vidu interese zaposlenih, učenika i roditelja Gimnazije „Jezdimir Lović“ u Sjenici.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: