Aktuelno Politika Sandžak

SDA Sandžaka: Srpski ministar policije još nije izdao dozvolu za kretanje predsjedniku Ugljaninu

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka saopštila je večeras da srpski ministar policije (Nebojša Stefanović) još uvijek nije dostavio zvaničan pisani odgovor na zahtjeve koje je uputila SDA Sandžaka da izda dozvolu zca kretanje predsjedniku te stranke Sulejmanu Ugljaninu.

Kako je navedeno u saopštenju SDA Sandžake je pisanim putem 23. i 27. marta, kao i 2. i 6. aprila 2020. godine zatražila od ministra policije da za vrijeme trajanja vanrednog stanja izda dozvolu zca kretanje predsjedniku SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu, radi obavljanja poslova predsjednika Stranke u službenim prostorijama Stranke i komunikacije sa državnim i lokalnim organima i političkim strankama.

“Predsjednik Stranke, shodno svojoj funkciji, pred zakonom je odgovoran za predstavljanje, zastupanje i poslovanje Stranke što ga obavezuje na boravak u službenim prostorijama Stranke”, navedeno je iz SDA Sandžaka.

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rođen je 1953. godine . Na osnovu mjera Vlade Srbije tokom vanrednog stanja svim građanima starijim od 65 godina zabranjeno je kretanj i izlazak iz stanova i prostora za stanovanje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: