26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Turska

Uputstva za pomoć žrtvama zemljotresa u Turskoj

Na adresu diplomatskih predstavništva Republike Turske u Srbiji stigle su informacije i uputstva za uplatu novčane i pružanja druge pomoći postradalim u razornom zemljotresu u toj zemlji.

Kako je navedeno u listi najpotrebiji su šatori, kreveti, dušeci (za šator), ćebad, vreće za spavanje, grijalice na struju i plinske grijalice, plinske boce, termosi, baterijske lampe, eksterni punjači, agregati…

Paketi sa hranom (nekvarljive namirnice – konzerve), dječja hrana, pelene, sredstva za čıšćenje i higijenu i higijenski ulošci.

Potrebna je zimska odjeća (za odrasle i djecu) – kaputi -jakne, kabanice, čizme, džemperi, pantolone, rukavice, šalovi, kape, čarape, donje rublje

Poželjno je da stvarı budu nekorıšćene i pogodne za zimske uslove, navedeno je u listi koja je iz Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru dostavljena medijima.

U prilogu se nalaze uputstva za uplate iz inostranstva u okviru kampanje pomoći žrtvama zemljotresa u Republici Turskoj koju su pokrenuli Uprava za vanredne situacije Republike Turske (AFAD) i Turski crveni polumjesec (Türk Kızılay).

Povezane vijesti

%d bloggers like this: