26 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

SDA Sandžaka uputila prijedlog sporazuma svim bošnjačkim političkim partijama na razmatranje

SDA Sandžaka objavila je danas prijedlog Sporazuma o zajedničkom radu i djelovanju bošnjačkih stranaka i uputila ga ostalim strankama na razmatranje.

Kako je saopšteno iz te stranke, na osnovu inicijative Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka Izvršni odbor SDA Sandžaka sačinio je prijedlog Sporazuma o zajedničkom radu i djelovanju koji je danas uputio svim bošnjačkim političkim partijama na razmatranje.

Stranka demokratske akcije Sandžaka prihvata inicijativu Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kako se navodi u saopštenju iz SDA Sandžaka, institucije koja odražava jedinstvo bošnjačkog naroda.

SDA Sandžaka ovaj sporazum predlaže “u cilju udruživanja postignutih izbornih rezultata radi zajedničkog zauzimanja stavova, pokretanja inicijativa i preduzimanja mjera u vezi sa svim pitanjima koja su neposredno povezana sa statusom, položajem, identitetom i pravima bošnjačkog naroda u Sandžaku”.

Navedeno je i da će predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin predvoditi delegaciju SDA Sandžaka na sutrašnjem sastanku koji je sazvala predsjednica Vijeća sa predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka na temu udruživanja izbornih rezultata i zajedničkog djelovanja.

Bošnjačko nacionalno vijeće sutra organizuje sastanke sa bošnjačkim strankama u Sandžaku.

Sastanci su zakazani u prostorijama Glavnog ureda Vijeća u Novom Pazaru. BNV će na sastancima predstavljati rukovodstvo Vijeća na čelu sa predsjednicom dr. Jasminom Curić i po zakazanom rasporedu trebalo bi da se održe susreti sa predstavnicima Stranke pravde i pomirenja (SPP), Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP) i Demokratske partije Sandžaka (DPS).

Početak svakog sastanka je otvoren za javnost, nakon svakog susreta planirane izjave za medije, najavljeno je iz BNV-a.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: