19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Medicinska škola “Dva heroja” prestaje da bude COVID bolnica

Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara donio je odluku o zatvaranju privremene bolnice za smještaj lica sa blagom kliničkom slikom, koja se nalazila u objektu Medicinske škole “Dva heroja”.

Ta odluka je, kako je saopšteno iz gradske uprave, donijeta usljed smanjenja broja pacijenata oboljelih od infekcije virusom COVID-19.

Do preuređenja objekta škole u privremenu bolnicu došlo je 7. aprila ove godine, nakon proglašenja pandemije u našoj zemlji. Kako je danas odlučio Gradski štab za vanredne situacije dalju brigu o smještaju i liječenju oboljelih u potpunosti preuzima Regionalni COVID centar u Novom Pazaru.

U cilju obezbjeđivanja uslova za početak školske 2020/2021. godine, osnovnim i srednjim školama u Novom Pazaru biće, po osnovu korišćenja pumpi za dezinfekciju, podijeljena i određena dezinfekciona sredstva. Količine natrijum hipohlorida za ovu namjenu obezbjedilo je Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije.

Kasarni “Rifat Burdžević Tršo” u Novom Pazaru će, kako je odlučeno na današnjoj sjednici, Gradski štab za vanredne situacije donirati dezinfekcioni tunel, u znak zahvalnosti za svu pomoć koju je Vojska Republike Srbije pružila u borbi za pandemojom virusa COVID-19 na ovim prostorima.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: