17 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

SDP: Tužilaštvo najodgovornije, brutalna kampanja kakva nije viđena od devedesetih godina

Sandžačka demokratska partija (SDP) je saopštila kako smatra tužilaštvo u Novom Pazaru najodgovornijim za podizanje tenzija na političkoj sceni u Novom Pazaru.

Iz partije Rasima Ljajića je ocjenjeno da se prethodnih dana vodila brutalna kampanja kakva nije viđena od devedesetih godina.

“Kampanja puna laži, podvala, podmetačina, u kojima se nije vodilo računa niti o časti i dostojanstvu pojedinaca niti njihovih porodica. Kampanja koja je pozivala na linč i nasilje” navodi se u saopštenju za javnost”, navedeno je iz SDP, stranke koje uputila javni apel tužilaštvu da reaguje povodom svih iznijetih optužbi i kvalifikacija.

Podsjeća se i da je Gradska uprava grada Novog Pazara uputila apel Tužilaštvu da reaguje i iznese svoj stav.

“Tužilaštvo je ostalo nijemo, dozvolili su da se podgriju tenzije i da nekolicina neodgovornih pojedinaca, potpomognutih određenim strukturama, dovedu do eskalacije”, navode iz ove političke partije i ukazuju da se politika se treba voditi odgovorno, za interes svih građana.

Stranka koja je već duže od 12 godina u kontinuitetu na vlasti u Novom Pazaru poručuje da “neće dozvoliti da se naša politička scena ponovo svede na pljuvanje i uvrede”.

“Trebalo je puno truda i društvene odgovrnosti svih nas zajedno da kulturu dijaloga podignemo na civilizovani nivo. Taj trud nije bio uzaludan, štaviše, otvorio je vrata razvoju našeg Grada i cijelog Sandžaka, spuštanju tenzija i sveukupno boljim međuljudskim odnosima. Sada su te vrijednosti ponovo na udaru i zato opet apelujemo na institucije da rade svoj posao odgovorno i dostojanstveno, da se nikada više niti jedan pojedinac ne osjeti kao građanin drugoga reda, kojem neko može vrijeđati i čast, dostojanstvo i porodicu. Mi smo narod kojem su ove vrijednosti svete, a institucionalna zaštita je potrebna upravo iz razloga da niko ne osjeti da je primoran da uzme pravdu u svoje ruke”, navedeno je u saopštenju koje je RTV Novi Pazara u utorak uveče prenijela na početku informativne emisije “Dnevnik”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: