19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Prijepolje Sjenica Sport Srbija

Sinančeviću zlato, Bibiću i Kolašinacu srebro

Zapažene rezultate na Prvenstvu Srbije za seniore koje se održava u Kraljevu, ostvarili su atletski šampioni Armin Sinančević, Elzan Bibić i Asmir Kolašinac.

Atletičar Elzan Bibić se nakon polugodišnje pauze zbog operacije vratio na stazu i već u prvoj trci u 2021. godini osvojio srebrnu medalju na 1.500 metara (3:45,32).

Elzan Bibić

Iako je poslije iznenadne operacije slijepog crijeva prvog januara ove godine imao veliku pauzu, Bibić je odmah po povratku pokazao da se na velika vrata vraća na atletsku scenu, zaostavši za pobednikom ove trke Nikolom Bursaćem samo nešto više od jedne sekunde.

Armin Sinančević

Još jedan biser atletike iz Sandžaka i državi prvak, Armin Sinančević, ostvario je pobjedu u bacanju kugle sa ostvarenim rezultatom 20,74 metara, dok je iza njega bio još jedan bacača sa sandžačkog podneblja Asmir Kolašinac, koji je izbacio hitac od 20, 27 metara.

Asmir Kolašinac

Grad Kraljevo je ovog vikenda ugostio najbolje atletičare i atletičarke Srbije koji se takmiče na Prvenstvu države za seniore i seniorke, a 277 takmičara iz 58 atletskih klubova nadmeće se u 40 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Foto:Atletx, privatna arhiva

Povezane vijesti

%d bloggers like this: