19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak Sjenica

Sjenica dobila predsjednika i novo rukovodstvo opštine

Novi predsjednik Opštine Sjenica je Nermin Kamberović iz Sandžačke demokratske partije(SDP), po struci inženjer građevine. Kamberović je bio nosilac liste “Za evropsku Sjenicu- Rasim Ljajić” i dugogodišnji je uposlenik u opštinske uprave.

Nova vladajuća većina u Sjenici je danas izabrala i zamjenika predsjednika opštine, Kasa Avdovića iz SDA Sandžaka, koji je cijeli radni vijek proveo u prosvjeti. Avdović je ujedno i predsjednik Opštinskog ogranka SDA Sandžaka za Sjenicu.

Glasovima 20 odbornika nove većine izabrano je i Opštinsko vijeće. Novi vijećnici su Faruk Muhović i Elida Krbuzlić (SDA Sandžaka), Aziz Tahirović (SNS-PUPS), Željko Vranić (SNS) i Mirsad Karišik (SDP).

Nova većina je prethodno za predsjednika SO Sjenica izabrala Momira Kovačevića, a za njegovog zamjenika Marka Pantovića, također sa liste SNS-a. Novi sekretar Skupštine Sjenice  je Nermina Karišik.

Na ovom zasijedanju su imenovani i novi direktori javnih preduzeća i ustanova.

Prethodno je danas prekomponovana opštinska vlast u Sjenici, kada su odbornici SDA Sandžaka, SDP-a i tri odbornika sa liste SNS sa ukupno 20 odbornika glasalo protiv tačke o Budžetu Opštine Sjenica. Tom većinom od 20 odbornika smenjen je dotadašnji predsjednik SO Sjenica Rejhan Kurtović, te je nakon toga došlo do novih imenovanja iz redova nove skupštinske većine.

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: