Aktuelno Politika Sandžak Srbija

SPP: Definisana ideološka orjentacija, oštar odgovor disidentima

Stranka pravde i pomirenja (SPP) saopštila je večeras da je Predsjedništvo stranke jasno definisalo ideološku orjentaciju stranke i oštar odgovor grupi disidenata.

Foto: SPP

“Najznačajnija odluka odnosi se na ideološku orijentaciju stranke, koju je usvojio Politički savjet SPP-a. Stranka se ideološki profiliše kao multietnička, multikonfesionalna, liberalno-konzervativna, proevropsku stranka desnog centra. Njen naglasak na podizanju prava manje brojnih naroda i pomirenju među narodima zapadnog Balkana temelji se na načelima pravde”, saopšteno je nakon redovne sjednica Predsjedništva SPP-a kojom predsjedava predsjednik stranke Usame Zukorlić..

Predsjedništvo je, kako se navodi, usvojilo smjernice za formiranje novog povjereništva SPP u Tutinu koje će imati nadležnost do izbora u Opštinskom odboru SPP Tutin.

Foto: SPP

Na sjednici se raspravljalo i o nedavnom neuspjelom pokušaju izazivanja nereda unutar stranke, kao i o disidentnom ponašanju pojedinih funkcionera bez formalnih ostavki.

“Predsjedništvo stranke oštro je osudilo ove aktivnosti, vjerujući da su orkestrirane od strane političkih oponenata. Pozivajući iste da da upute izvinjenje za nepromišljene aktivnosti ili da časno podnesu ostavke na pozicije koje na koje ih je delegirala stranka. Na sjednici je usvojen plan djelovanja za naredni period. Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja izražava uvjerenje da će donesene odluke doprinijeti jačanju stranke i ostvarivanju njenih ciljeva u narednom razdoblju”, objavljeno je na internet stranici SPP-a.

Dodaje se da su sjednici u formi gostiju prisustvovali i članovi Izvršnog odbora stranke.

Foto: SPP

Povezane vijesti

%d bloggers like this: