26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

Skupština grada o VD direktorima, upravljanju i davanju javne svojine u zakup…

Skupština grada Novog Pazara razmatraće na današnjoj sjednici prijedloge o produženjima mandata aktuelnog VD direktora JKP “Gradska Toplana”, Nemanji Mančiću na još godinu dana i Gradimiru Nedeljkoviću na poziciji VD direktora “Vodovod i kanalizacija”.

Odbornici će, također, kao jednu od tačaka imati i imenovanje Dženana Palamara za VD direktora Kulturnog centra “Novi Pazar”, koji će naslijediti Huseina Memića, novoimenovanog ministra turizma i omladine. Istovremeno, zbog odlaska na ministarsku funkciju Memić je podnio ostavku i Gradskoj izbornoj komisiji, te će na to mjesto biti postavljen Aladin Brunčević.

Na dnevom redu Skupštine naći će se izmjene Odluke o pribavljanju, raspolaganju i upravljanju stvarima u javnoj svojini grada Novog Pazara, te davanju u zakup poslovnih prostorija koje koristi Apotekarska ustanova Novi Pazar.

Pored rasprave o komunalnom uređenju grada, Gradsko vijeće je predložilo tačku o načinu pribavljanja, raspolaganja i upravljanju stvarima u javnoj svojini grada Novog Pazara.

Između ostalog, biće promijenjeni pojedini članovi školskih odbora iz tri osnovne i dvije srednje škole, te biti imenovani novi članovi Lokalnog savjeta roditelja predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola na području grada Novog Pazara.

Sjednica je zakazana za danas, 16. novembar, sa početkom u 10 sati.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: