Aktuelno Novi Pazar Politika

Skupština Novog Pazara o otuđenju imovine, ostavkama, promjeni imena…

Skupština Grada Novog Pazara razmatraće na današnjem 3. redovnom zasijedanju 26. predloženih tačaka, stoji u Dnevnom redu sjednice.

Odbornici bi na samom početku trebali konstatovati prestanak mandata odborniku SDA Sandžaka, Enisu Imamoviću, koji je zbog zauzetosti, kako je naveo, u Parlamentu Srbije svoju odborničku stolicu prepustio stranačkom kolegi Džemailu Sinanoviću.

U prvom dijelu sjednice Skupština Novog Pazara će razmatrati izmjena i dopuna Plana generalne regulacije za dio centra naseljenog mjesta grada Novog Pazara, kao i više tačaka plana generalne regulacije u širim zonama grada.

Pored prijedloga Odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada Novog Pazara, jedna od zanimljivijih tačaka biće otuđenje zemljišta u naselju Postijenje, gdje su opozicione stranke posebno pokazale interesovanje da čuju sve detalje ove odluke.

Prema zvaničnim podacima pojedini  funkcioneri i uposlenici lokalne samouprave su direktno povezani sa firmom koja učestvuje u ovom postupku, a osnovana je sa hiljadu dinara u aprilu ove godine i nije imala poslovanja do sada.

Pomenutu parcelu će, prema najavama, koristiti za montiranje hladnjače za maline, što se dovodi u vezu sa projektom još iz 2019. godine, pod nazivom “Socijalno preduzetništvo”. Po tadašnjoj odluci Grad Novi Pazar se obavezao da pronađe lokaciju za pomenutu hladnjaču.

Tek rekonstruisanoj Hali sportova “Izudin Šušević” odbornici vladajuće većine će sjutra, prema pripremljenoj odluci, promeniti ime u “Doguš Novi Pazar sports academy’”, u znak zahvalnosti turskoj “Dogus” kompaniji koja je uradila kompletno renoviranje.

Uz još nekoliko tačaka o otđenju imovine, odbornici će imenovati i članove školskog odbora Ekonomsko-trgovinske škole iz reda roditelja, te dati saglasnost na upotrebu imena “Novi Pazar”, za dva košarkaška kolektiva.

Početak 3. sjednice Skupštine Grada Novog Pazara u 2021. godini zakazan je za 10.00 sati.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: