25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

SNews na udaru “srpskih” hakera

Zbog učestalih hakerskih napada na infromativni portal “SNews” Kulturni centar Zambak” iz Novog Pazara je s pozicije osnivača tog medija  Republičkom javnom tužilaštvu, Odeljenju za visokotehnološki kriminal podnijelo prijavu i zatražio da identifikuje počinioce ovog krivičnog djela i pravno ih procesuira.

Kako je navedeno u prijavi od februara ove godine, nakon što je urednik ovog internet glasila zbog zaštite autorskih prava inicirao pokretanje sudskog postupka protiv jednog divljeg portala iz Novog Pazara, po sadržajima bliskog Stranci pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića i Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS), sa najmanje 42 IP adrese iz Beograda, Kragujevca, Majdanpeka, Bora i drugih mjesta iz Srbije je izvršen napad na sajt i pokušano je brisanje arhivskih sadržaja, uglavnom fotografija.

Podsjećamo da je Komisija za žalbe Savjeta za štampu na posljednjoj sjendici odbila prijavu  muftije Islamske zajednice u Srbiji Mevluda Dudića koju je podnio protiv SNews-a. Komisija Savjeta za štampu je donijela jednoglasnu odluku da SNews nije prekršio Kodeks novinara u tekstu “Muftija’ dr Mevlud ef. Dudiću, to ne bi ni pas s’ maslom”.

SNews je prvi registrovani informativn portal sa autentičnim sadržajima koji od 2018. godine izvještava javnost o svim sferama života u regiji Sandžak i šire.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: