Aktuelno Društvo Novi Pazar Regija Srbija

Sportski savez Novi Pazar: Regionalno finale Sportskih igara mladih u Čačku ni blizu nivoa, bilo verbalnog konflika

Sportski savez Novi Pazar saopštio je danas da je Regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM) koje je u utorak, 13. juna održano u Čačku, po ozbiljnosti organizacije nije bilo ni blizu nivoa koji je potreban i svakako je rušio ugled ove velike sportske manifestacije.

Nakon što je SNEWS objavio vijest o neprijatnostima u uvredama koje su doživjela djeca i nastavnici iz Novog Pazara na toj manifestaciji iz Sportskog saveza Novi Pazar se u reagiranju navodi da su, konkretno po pitanju lošeg suđenja na utakmicama “reagovale vođe ekipa i uputile prigovore istog dana i ušle u verbalni konflikt, na čemu se sve i završilo”.

“Sportski savez Novi Pazar je uputio primjedbu Sportskim igrama mladih Srbije u Beogradu i skrenuli pažnju na lošu organizaciju pomenutog Regionalnog takmičenja, kao i uputili zahtjev na koji smo dobili odgovor i pozitivo je riješen po pitanju učešća na Državnom finalu.Uprkos negativnostima i propustima u organizaciji Regionalnog finala SIM igara u Čačku, novopazarske ekipe su ostvarile sjajne rezultate”, piše u saopštenju.

Predočeno je da na Državno takmičenje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije koje će se održati u Banji Ždrelo od 10. do jula iz Novog Pazara plasirali Ahmed Zukorlić,Fatima Dupljak i Aiša Ikić u atletici, FK Pazar Juniors kao prvoplasirana ekipa u malom fudbalu (2012. godište), OK Novi Pazar u odbojci na pijesku.

Na ovom takmišenju treća mjesta su osvojili Alen Sejdović i Amila Paljevac, a u Coca cola fudbalskom kupu FK Novi Pazar je bio drugi dok su fudbalerke osvojile četvrto mesto. U igri između dve vatre ekipe “Ljiljani” i “Kenguri” su osvojili četvrto i peto mjesto i u basketu 3×3 “Liberty” su bili četvrti.

Foto: Sportski savez Novi Pazar

Iz Novog Pazara je učestvovalo oko 80 djece.

Iz gradske organizacije za sport navode da je Novi Pazar kao grad mladih i sporta bogat sportskim talentima i uspješnim sportistima kojima se ponosi i koji postižu sjajne rezultate na najvećem broju takmičenja i sportskih manifestacija na kojima učestvuju i dostojanstveno predstavljaju svoj grad.

“Sportski savez, Ustanova za sport, Savez za školski sport i Asocijacija Sport za sve Novi Pazar kvalitetom organizacije, fer plejom, domaćinskim i ljudskim odnosom odavno su prevazišli takmičenja koja se organizuju na državnom nivou a da i ne govorimo o orkužnim, medjuokružnim i sličnim drugim nivoima takmičenja. Upravo su rezultati i uspjesi naših mladih sportista i takmičara, njihova želja da se takmiče i pokažu koliko vrijede i u sportskom i ljudskom smislu glavni razlog ogromnih napora koji sve novopazarske institucije koje se brinu o sportu ulažu kako bi im to i omogućili”, istakli su u saopštenju.

Foto: Sportski savez Novi Pazar

Podsjećaju da su Sportske igre mladih na kojima su mladi sportisti iz Novog Pazara u proteklih deset godina ostvarilvali izvanredne rezultate na svim nivoima takmičenja od gradskog do državnog i medjudržavnog finala, koje se svake godine održava u Splitu, samo dio aktivnosti Sportskog saveza i ostalih institucija koje se bave sportom u Novom Pazaru.

Foto: Sportski savez Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: