28 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

SPP: I dalje ne isključujemo proteste, vlast sa 24 odbornika neće moći da vodi grad Novi Pazar

Stranka pravde i pomirenja (SPP) predala je danas žalbu Višem sudu u Novom Pazaru koja se tiče posljednjeg prigovor te stranke Gradskoj izbornoj komisiji na rezultate izbora i zatražila ponavljanje izbora na 14 biračkih mjesta.

Potredsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Numanović rekao je novinarima da se ta žalba odnosi na falsifikovanje zapisnika, odnosno falsifikovanje izbornih rezultata i da je to jedan od posljednjih mehanizama pred GIK-om i Višim sudom u Novom Pazaru.

On je izrazio očekivanje da će, kako je naveo, sudije Zuhra Spahić, Safet Kadrić, Slađana Tošović i Elvir Dedeić biti na stranu pravde i neće legitimizovati falsifikovanje koje je sprovela Gradska izborna komisija, te ispraviti sve nepravilnosti i time u historiju ovoga grada upisati svoja imena kao nekoga ko je doprino sprovođenju pravde i volje naroda.

“Da se ovaj režim stavi van snage i da dođe do promjena u samom gradu Novom Pazaru. Isto tako, kako oni mogu upisati u historiju ovoga grada kao neko ko je pomogao gradu, isto tako može da dođe sasvim suprotno, ne daj Bože nešto što mi ne očekujemo i u šta ne vjerujemo, da se podrži falsifikovanje koje je sprovela Gradska izborna komisija”, rekao je Numanović nakon predaje žalbe na pisarnici Gradske upave u Novom Pazaru.

Iznio je stav SPP-a da “ne može biti nikakve štete od ponavljanja izbora na 14 izbornih mjesta na kojima je došlo do ispravljanja/falsifikovanja zapisnika, ali da može biti velika šteta ako narod, mimo izborne volje, bude stavljen u agoniju koja je trajala proteklih 16 godina”.

“Apelujem da sud ispravi sve nepravilnosti koje je uradila Gradska izborna komisija, da ponovimo izbore na mjestima gdje je došlo do nepravilnosti i time ovu izbornu volju uvedemo u legitimne i legalne tokove. Kada se ponove izbori neka pobjedi bolji, samo neka se isprave nepravilnosti”, poručio je on.

Numanović je kazao da, u zavisnosti kako sud bude odlučiovao, ne isključuju mogućnost protesta.

“Uvijek smo spremni na to, pratimo puls naroda, želimo uvijek da omogućimo narodu da iskaže svoje nezadovoljstvo”, porčio je.

Ukazao je da će, ako bude potrebno, svoja prava tražiti na i na većim instancama, ocjenivši koliko je realno da minimalna većina sa 24 odbornika bude na vlasti naredne četiri godine zastupnik SPP-a je rekao da to ne bi bilo realno.

“Čak i da ostanu ovakvi rezultati, sa 24 prema 23 odbornika, to je veoma tanka većina, to će biti jako nestabilna vlast što će se vremenom pokazati da neće moći da vodi grad Novi Pazar”, poručio je on.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: