20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Sandžak Srbija

SPP predala listu za izbore, nosilac Misala Pramenković

Izborna lista “Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković” predala je jučer Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) kandidaturu za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koji su zakazani 13. novembra, a rješenjem RIK-a je prihvaćena i na glasačkom listiću nalaziće se pod rednim brojem 2.

Foto:Stranka pravde i pomirenja

Na listi kandidata su pored nosioca Misale Pramenković, koja je aktuelna odbornica u novopazarskom Parlamentu i bivša narodna poslanica, redosledom još i predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić, dugogodišnji uposlenik Islamske zajednice u Srbiji Hajro Tutić, te kao četvrti i peti Alisa Talović iz Prijepolja teolog i predavač dr Mustafa Fetić.

Svoje mjesto pod okriljem krovne institucije Bošnjaka tražiće i privrednici iz tutinske opštine Ljutvija Balkan i Jašar Balić, teolog Zuhdija Zukorlić, bivši fudbaler Novog Pazara Jonuz Džanković, te ljekari Haris Kašić i Edin Numanović.

Foto:Stranka pravde i pomirenja

Primetno je da na listi nema istaknutih predstavnika partije Stranke pravde i pomirenja koju predvodi Usame Zukorlić, kao ni visokopozicioniranih funcionera ove partije sa njima bliskog Internacionalnog univerziteta i Islamske zajednice u Srbiji.

Od 35 potencijalnih vijećnika, njih 14 je iz Novog Pazara, 8 iz Tutina, 6 iz Sjenice, 5 iz Prijepolja, dok će Priboj i Beograd imati po jednog kandidata.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: