Aktuelno Izbori u Srbiji 2023. Novi Pazar Politika Sandžak

SPP: Uništeni transparenti naše sranke, namjera aktuelne vlasti da izazove nemire i incidente u Sandžaku

Stranka pravde i pomirenja (SPP) saopštila je da su nepoznate osobe uništile predizborne transparente te stranke  “Edin Đerlek gradonaćelnik – Promjena je pobjeda”, postavljene na javnim površinama, na više lokacija u Novom Pazaru, uključujući naselje Hadžet, magistralu Jošanica prema Šutenovcu i put prema Šestovu.

“Prema nezvaničnim informacijama transparente su uništili aktivisti liste “Za Evropski Novi Pazar Rasim Ljajić” bliske kriminalnom miljeu.”, navode iz SPP i ističu da je riječ o zabrinjavajućem nizu vandalskih činova.

U reagiranju iz ove stranke ocjenjuju da su ovi incidenti “posljednji u nizu nasilničkih ponašanja koja se mogu povezati sa aktivnostima SDP stranke”.

“Nedavno smo bili svjedoci napada na jednog od opozicionih kandidata za odbornike, kao i nasilničkog upada članova iste partije u kabinet predsjednika opštine Sjenica. Ovo ponašanje ukazuje na jasnu namjeru aktuelne vlasti da panično ometa fer kampanju sa namjerom da izazove nemire i incidente u gradu i Sandžaku”, piše u saopštenju.

Naglašavaju važnost mirne i sigurne političke kampanje i pozivaju ozivamo sve svoje stranačke aktiviste i simpatizere na suzdržanost i neodgovaranje na provokacije lokalnih kriminalnih elemenata.

“Naš cilj je izbjegavanje bilo kakve eskalacije tenzija, jer kampanja koju vodimo ide u korist promjene aktuelne vlasti u Sandžaku. Ovim putem apelujemo na nadležne organe da preduzmu hitne korake za identifikaciju i sankcionisanje počinitelja, kao i za sprečavanje daljeg vandalizma”, poručeno je iz SPP-a

Povezane vijesti

%d bloggers like this: