Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

Srbija: Danas još 305 zaraženih i osmero umrlih

U Republici Srbiji je do 15 sati 3. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.476 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 sati testirani su uzorci 748 osoba od kojih je 305 pozitivno. Hospitalizovano je ukupno 874 pacijenata, a na respiratoru je njih 81.

Kako je objavljeno na sajtu covid19.rs do 15 sati u Srbiji je ukupno testirano 5.756 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

“Na žalost od prethodnog izveštaja imamo i novih osam (8) smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 39.Preminulo je šest (6) osoba muškog pola, i dve (2) osobe ženskog pola. Prosek njihovih godina je 70,75 i kao i kod svih prethodnih žrtava, i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele fatalnom ishodu”, navodi se na zvaničnom sajtu Ministarsstva zdravlja Republike Srbije.

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da je danas najteži dan otkada se Srbija bori protiv koronavirusa jer je zabilježeno još 305 novih zaraženih, pri čemu je u poslednja 24 časa umrlo još osam lica.

Brnabić je na batajničkom aerodromu, prilikom dočeka aviona sa ruskom pomoći, istakla da je broj preminulih u poslednja 24 časa najveći do sada.

Premijerka je ukazala na to da je od juče u 15 sati registrovano 305 novozaraženih, što je gotovo tri puta više od jučerašnjeg broja, pri čemu je izrazila bojazan da je ovo dan kada smo ušli u eksponencijalni rast.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: