Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Konačni rezultati raspodjele po školama u srijedu, 13. jula

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama biće objavljeni do srijede, 13. jula 2022. godine, do 8 sati, na portalu Moja srednja škola. Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog uvida, to mogu učiniti i u svojim matičnim osnovnim školama, saopštilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja.

Također, kako se navodi, sutra, u sredu 13. jula 2022. godine, biće objavljena i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022. godine, dok će dan kasnije, 15. jula, biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Takođe, u četvrtak i petak, 14. i 15. jula, prijave za upis u srednje škole, za prvi upisni krug, mogu se podnijeti i neposredno u školi, osim za upis u muzičke i baletske škole.

Od 14. jula od 8 sati, do 20. jula u ponoć, je podnošenje prijava za upis elektronskim putem, poslije prvog i drugog upisnog kruga.

Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: