24 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika

SSP Novi Pazar: Gdje je novac iz evropskih fondova za prevenciju poplava?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) zatražio je od vlasti da građanima pruži odgovor gdje je novac iz evropskih fondova namjenjen za prevenciju poplava.

U saopštenju koje potpisuje Nedžat Zafer, predsjednik IO GO SSP Novi Pazar, ukazujući da se građani Novog Pazara iznova suočavaju sa istim izazovima nekoliko godina unazad, ističe se da pored neregulisanog saobraćaja, zagađenog vazduha i drugih problema, u posljednje vrijeme najveći izazov jesu poplave koje su odnijele dva ljudska života i nanijele značajnu materijalnu štetu pojedinim domaćinstvima.

„Građani Novog Pazara su svjedoci o tome da se svake godine dešava izlivanje reka Raške, Jošanice, Trnavice i Deževske i da im to donosi velike probleme, među kojima je i nestašica vode. Za ovakvo stanje najodgovornija je Srpska napredna stranka, koja godinama zna da je opasnost velika, koja je uzimala novac iz evropskih fondova za prevenciju poplava i podršku protiv poplava.Gdje je novac, gdje su djela?“, pitaju iz SSP-a u Novom Pazaru.

Upućen je apel da se u najkraćem vremenskom periodu angažuju stručna lica koja će se baviti detaljnom izradom plana o regulisanju i uređenju rječnih korita kako se ubuduće ne bi dešavalo izlijevanje rijeka i u vezi sa tim materijalna šteta i opasnost po život građana.

„Potrebno je izdvojiti više novca iz budžeta da se ovaj problem riješi. Takođe, potrebno je da pojedina javna preduzeća, poput preduzeća „Srbijavode“ preduzmu sve neophodne mjere“, navedeno je u saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: