Aktuelno Globus Sport

Šumaherov sin u Formuli 1

Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela Šumahera, debitovaće u Formuli 1 naredne sezone! Ovu informaciju potvrdila je sama Formula 1 uz informaciju da je Šumijev naslednik potpisao za Has i voziće za američki tim naredne sezone.

Šumaherov sin je trebalo da debituje u Formuli 1 već ove sezone, pominjala se mogućnost da vozi za Alfa Romeo, gde je vozio i kao test vozač, međutim na kraju nije došlo do toga i Šumaherov naslednik je ostao u Formuli 2, gdje je posle 11 trka na liderskoj poziciji sa 205 poena, 14 više od Kaluma Ilota koji je na drugom mestu.

– Činjenica da ću sledeće godine biti član Formule 1 čini me neverovatno srećnim i ostajem bez reči. Želeo bih da se zahvalim Has timu, Ferariju i Ferarijevoj vozačkoj akademiji što su mi ukazali poverenje”, rekao je Šumaher junior.

Nije Mik zaboravio ni svoje roditelje, Mihaela i Korinu, za koje kaže da im sve duguje.

“Takođe, želim da proznam i pružim svu svoju ljubav roditeljima, znam da im sve dugujem. Oduvek sam verovao da ću ostvariti svoj san o Formuli 1”, iskren je Mik.

Pozdravio je i navijače koji su ga podržavali tokom čitave karijere.

“Ogromna zahvalnost takođe i svim sjajnim ljubiteljima moto-sporta koji su me podržavali tokom karijere. Daću sve od sebe, kao i uvek i radujem se što ćemo zajedno proći kroz ovo putovanje”, rekao je Mik Šumaher.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: