30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Sandžak

Tandir: Partijska pripadnost ne može nikome biti zaštita

Predsjednik Bošnjačko srpskog savez (BOSS) Samir Tandir izjavio je da snažno podržava napore državnih organa u borbi protiv kriminala i korupcija, kao i razotkrivanju špijunske mreže u Srbiji.

“Kao politička organizacija koja se zalaže za zajedništvo i sigurnost svih građana smatramo da je važno da se svi oni koji se ogriješe o zakon ili rade protiv interesa naše zemlje identifikuju, procesuiraju i kazne. Partijska pripadnost ne može nikome biti zaštita, podržavamo sve mjere koje će doprinijeti vladavini prava i očuvanja stabilnosti u našem društvu”, naveo je Tandir.

A.D. je juče uz pratnju policije doveden u Službu hitne medicinske pomoći u Novom Pazaru

Policija i pripadnici sigurnosnih službi juče su u novopazarskom naselju Hadžet izvršili pretres prostorija u kojima stanuje funkcioner te stranke i odbornički kandidat na proteklim lokalnim izborima u Novom Pazaru, A.D.

Provladini tabloidi i portali iz Beograda i Novog Pazara su sinoć objavili da je osumnjičeni A.D., kao dio obavještajne mreže, priveden u nastavku istrage koju BIA i Više javno tužilaštvo u Jagodini vode protiv D. R. a koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je u Srbiji špijunirao za obavještajnu službu Albanije i obaveštajnu agenciju Kosova.

SNEWS saznaje iz policijskih izvora da se A.D. sumnjiči i za falsifikovanje isprava, zbog čega su i ranije za slična krivična djela protiv njega pokretani krivični postupci.

– Zahvaljivao se Vučiću

A.D., koji je priveden zbog sumnje da je špijunirao za Albaniju i Kosovo tokom predizborne kampanje upućivao je podršku srbijanskom predsjediku Aleksandru Vučiću.

“Želim da se zahvalim predsjedniku Aleksandru Vučiću za fer i korektan izborni proces i njegovo lično zalaganje na promociji pravde, slobode i demokrataskih vrijednosti u Srbiji“, rekao je A.D. 28. novembra 2023. na konferenciji za medije u Novom Pazaru.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: