19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Turska

Turska uputila medicinsku pomoć za Sandžak

Pomoć u vidu medicinske opreme i sredstava koju je u borbi protiv aktuelne pandemije korona virusa u Sandžaku uputila Republka Turska sutra će oko 11 sati biti dostavljena na beogradski aerodrom, potvrđeno je za SNews.

Ambasador Turske u Beogradu Tanju Bilgiç uputio je danas pismo predsjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmini Curić u kome obavještava o turskoj pomoći koja sutra stiže u Sandžak.

“Povodom pisma za pomoć koje ste uputili predsjedniku Turske u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća zbog trenutne situacije u Novom Pazaru, želim da Vas obavijestim da smo sa Srbijom potpisali ugovor o donaciji. U okviru toga, sutra će jedan vojni avion sletjeti na aerodrom u Beogradu i tom prilikom će biti uručena pomoć Turske. Ona će biti dostavljena bolnici u Novom Pazaru, a obuhvata velike količine medicinske opreme koja je potrebna bolnici u Novom Pazaru”, navedno je u prepisci iz Bošđnjačkog nacionačnog vijeća.

Ambasador Bilgiç je u pismu predsjednici Vijeća uputio i hatarnamu povodom preseljenja na ahiret predsjednika Izvršnog odbora prof. dr. Hasima Mekića.

Bošnjačko nacionalno vijeće je nedavno uputilo poziv za pomoć predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu u kojem je zatraženo upućivanje hitne medicinske pomoći Sandžaku.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: