25 Aprila, 2024
Aktuelno Tutin Zdravlje

Tutin: Epidemiološka situacija relativno stabilna, mjere obavezne

Iako se svakodnevno  povećava broj testiranih pacijenata, epidemiološka situacija u opštini Tutin nije alarmantna, za nedelju dana bilo je osam pozitivnih pacijenata.

Prema posljednjim podacima koji su danas predočeni iz Doma zdravlja, Tutin prednjači sa povoljnom epidemiološkom situacijom, portparolka te ustanove Azra Dreković, rekla je da se u toku dana javi do 20 pacijenata, ali se taj broj može povećati ukoliko se mjere zaštite ne budu poštovale.

“Prosek pacijenata koji svakodnevno prolazi kroz covid ambulantu nije zastrašujući, uglavnom se po potrebi i uputi ljekara javljaju i upućuju na pisijar testiranje, gdje je samo dva pacijenta bilo pozitivno. Na antigen(brzom) testu od 15 testiranih, 8 pacijenata je bilo pozitivno, od kojih je juče bilo 4 pacijenta” rekla je ona i dodala da je prethodne nedelje bilo 2 nove pneumonije i 2 transporta u OB Novi Pazr.

Iz tutinskog Doma zdravlja, žiteljima tog grada poručuju da je svaki pojedinac dužan da poštuje preventivne mjere zaštite, jer će kako kažu jedino tako sačuvati zdrastveni sistem.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: