8 Decembra, 2023
Aktuelno Tutin Život

Tutin: Online predavanje za farmere

Tutinskim farmerima je prvi put održano online predavanje na temu “Organska stočarska proizvodnja”, a održao ga je profesor s poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, Vladan Bogdanović.

Bogdanović je tutinskim farmerima govorio na temu “Organska stočarska proizvodnja” i pružio stručnu pomoć kako bi unaprijedili proizvodnju zdrave hrane.

Predjsednik udruženja stočara Tutina, Mehdija Medović istako je važnost ovog predavanja.

“Uz pomoć profesora Bogdanovića, shvatili smo važnost organske projizvodnje, mi imamo prostor Peštera koji može i već jeste predodređen za organsku projzvodnju koja je jako važna. Kao udruženje bićemo kontakt tačka između udruženja “Serbia organica” i organizacije koja je zadužena za sertifikaciju organske proizvodnje; posredovaćemo između proizvođača i njih kao organizacije”, rekao je on i pozvao sve zainteresovane za ovu vrstu proizvodnje da dođu u prostorijama udruženja i informišu se.

Udruženja stočara Tutina ima veoma dobru saradnju s poljoprivrednim fakultetom  iz Zemuna a profesori ovog fakulteta su u ranijem periodu imali niz značajnih predavanja tutinskim stočarima i farmerima.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: