Aktuelno Tutin Zdravlje

Tutin: Povoljna epidemiološka situacija zahtejva pojačanu kotrolu i preventive mjera zaštite

Štab za vanredne situacije opštine Tutin, naložio je nadležnim službama pojačanu kontorolu primjene mjera republičkog Kriznog štaba koje su u petak stupile na snagu. Na sjednici tutinskog Štaba za vanredne situacije konstantovano je da je epidemiološka situacija u ovoj opštini dobra uprkos tome što je u toku pik  talasa koronavirusa u našoj zemlji i okruženju.

Direktor Doma zdravlja, dr. Kemal Ćorović upoznao je članove Štaba za vanredne situacije opštine Tutin sa epidemiološkom situacijom.
” Situacija je relativno povoljna u protekla tri dana od 43 uzorka prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod samo jednog pacijenta, dok je od 37 antigenijski testiranih, bilo je troje pozitivnih” predočio je on.
U prilig povoljnoj epidemiološkoj situaciji stoji i to da u posljednja tri dana nije bilo potrebe za rengenskim snimanjima, niti je bilo transporta u druge zdrastvene centre.
Štab je, kako je konstatovano, uprkos dobrim podacima, inspekcijskim službama naložio pojačanu kontrolu mjera koje je naložio republički krizni Štab, a koje stupaju na snagu i sadrže brojne zabrane.
Na Štabu je takođe iznijet i problem reproduciranog broja linija javnog prevoza zbog prestanka nastave, što dodatno težava rad službama čiji zaposleni putuju na posao.
Tom prilikom od predsjednika opštine zatraženo je da nađe adekvatno rješenje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: