20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Prijepolje Sandžak Sjenica Tutin

Zvaničnici u Sandžaku čestitali Ramazanski bajram

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić povodom Ramazanskog Bajrama uputila je čestitku u kojoj se kaže:

“Upućujem čestitke svim Bošnjacima u Sandžaku i dijaspori i svim muslimanima. Neka nastupajući bajramski dani budu podsticaj podizanju tolerancije, povjerenja i saradnje među svim narodima koji žive u Sandžaku.Želim vam da predstojeći blagdan provedete u miru i blagostanju sa svojim porodicama, rodbinom i komšijama. Bajram Šerif Mubarek Olsun!”, navela je Jasmina Curić, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac:

“Svim sugrađanima islamske veroispovesti, u nadi da ćemo Bajram dočekati ojačani ibadetima, želim od srca Bajram Šerif Mubarek Olsun. Neka dani pred nama donesu zdravlje, mnogo ljubavi, ličnog i porodičnog mira i blagostanja, a bajramske radosti nas podstaknu na negovanje solidarnosti, tolerancije i razumevanja među ljudima”.

Bajramska čestitka predsjednice Skupštine grada Novog Pazara Hanadi Hajdinović:

“Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, predsjednica Skupštine Grada Novog Pazara dr. Hanadi Hajdinović uputila je čestitku u kojoj se kaže: Svim građanima Novog Pazara islamske vjeroispovjesti ovim putem čestitam nastupajući blagdan. Želim da ovaj Ramazanski bajram svima donese mir i radost i da ga provedete u zdravlju, sreći i
blagostanju u krugu svojih najbližih. Neka radost Bajrama naše domove ispuni toplinom, a srca iskrenom željom za jačanjem međusobnog povjerenja i za postizanjem jedinstva našeg naroda.Bajram mubarek olsun!”

Bajramska čestitka zamjenika gradonačelnika Novog Pazata Nebojše Ravića:

“Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama svim građanima muslimanske veroispovesti upućujem srdačne čestitke sa željom da praznik provedete u zdravlji i sreći, okruženi porodicom i najbližima.Neka ovaj veliki praznik bude podsticaj, kako onima koji ga slave tako i svim ljudima dobre volje, za izgradnju što kvalitetnijih međusobnih odnosa, dijaloga i uvažavanja različitosti, a humanost i solidarnost neka nam svima budu uzor i putokaz”.

Predsjednik Opštine Tutin Kenan Hot je povodom završetka Mubarek mjeseca Ramazana, najsvetijeg mjeseca u godini i predstojećeg Bajrama u svoje lično ime i u ime lokalne samouprave, svim muslimanima svijeta, a posebno muslimanima Sandžaka, poželio da Bajram provedu u krugu svojih porodica, komšija i prijatelja i u duhu naše vjerske tradicije.

“Sa željom i porukom da nam je u ovom trenutku najvažnije jedinstvo, međusobno uvažavanje i ostvarivanje svih prava i sloboda za sve muslimane i druge narode ma gdje živjeli. Bajram Šerif Mubarek Olsun!”, poručio je Hot.

Predsjednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović uputio je čestitku za Bajram pripadnicima islamske veroispovesti. Zindović je posebno čestitao vernicima i verskim poglavarima što su se pridržavali propisanih mera u teškim uslovima i pretnji po zdravlje zbog korona virusa zbog čega je i ramazanski post započeo u vreme vanrednog stanja i bez mogućnosti da se obave svi verski obredi u džamijama. Zato su ove godine i posebno i s pijetetom naglašene želje da Bajram bude praznik mira, blagostanja i uzajamnog poštovanja kako među pripadnicima islamske zajednice, tako i među svim građanima ove višenacionalne sredine.

“Iskreno verujem da će građani Prijepolja odoleti iskušenjima pred koje nas stavljaju razne situacija, ekonomske i političke krize, koje utiču na svakog pojedinca ali i na zajednicu, kako onu nacionalnu, tako i onu građansku. Ubeđen sam da ćemo tolerancijom, uzajamnim poštovanjem i brigom za svakog pojedinca, bez obzira kojoj veri ili političkoj opciji pripada, sačuvati ono što zaista nema cenu: mir, stabilnost i međusobno razumevanje i saradnju”, naveo je Zindović.

U ime Skupštine opštine Sjenica, svim pripadnicima islama u Sjenici, Sandžaku i šire,  sretan Ramazanski bajram poželio je predsjednik lokalnog parlamenta Muhedin Fijuljanin.

“Neka ovaj bajram donese radost u vaše domove i obasja vas svjetlošću Svevišnjeg. Želim da bajramske blagdane provedete u zdravlju, sreći i zadovoljstvu, zajedno sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama”, naveo je Fijuljanin.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: