8 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Tutin Zdravlje

Tutin: Seoske ambulante snabdjevene donacijama dijaspore i mještana

Tutinski Dom zdravlja i seoske ambulante snabdjevene su potrebnom medicinskom opremom, uglavnom pribavljenom donacijama iz dijaspore i građana, rečeno je za SNews.

Medicinski tehničar u mjesnom centru Draga, Kemal Demirović kazao je da ambulanta radi svakog radnog dana, određeni ljekar ordinira četvrtkom i vodi računa o svim segmentima  zdravlja pacijenata iz ovog i okolnih sela.

Demirović je izjavio da na početku pandemije nije bilo dovoljno medicinske opreme i lijekova, ali je brzom intervencijom Doma zdravlja, dijaspore i mještana koji su pokazi svoju humanost, svakodnvnim donacijama riješen problem nedostatka medicinske i druge opreme.

U istim uslovima fukncioniše i ambulatna u pešterskom mjesnom centru  Ljeskova, gdje je takođe dijaspora na vrijeme reagovala i obezbjedila medicinska sredstva za prevenciju i kontrolu epidemije.

Ljekar Amel Latifović koji ordinira u toj ambulatni, istakao je da su uslovi znatno poboljšani. kao i to da je “spreman za suočavanje s neprijateljom zvanim COVID-19”.

Prema ocjeni nadležnih epideimiološka situacija u opštini Tutin je pod kontrolom, sa naznakama stabilizacije, uprkos naletu virusa zdravstveni sistem se održao.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: