23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Tutin: Za nabavku vozila i opreme JKSP “Gradac” potpisan ugovor u vrijednosti od 16 miliona dinara

Predsjednik opštine Tutin Salih Hot potpisao je u Nišu ugovor o realizaciji projekta “Nabavka vozila i opreme JKSP “Gradac” Tutin.

Kako je predočeno iz Opštine Tutin Ugovorom o sufinansiranju programa podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština, Opština Tutin je preko Kabineta ministra bez portfelja, Novice Tončeva ostvarila mogućnost za finansiranje projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 16 miliona dinara,od toga 50 posto sredstava izdvojiće opština Tutin a ostalih 50 posto Ministarstvo.

Kabinet ministra Novice Tončeva, zaduženog za unaprjeđenje razvoja nedovoljno razvijenih opštine, je donio Odluku o odobravanju sredstava za Program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu.

Odlukom su obuhvaćene jedinice lokalne samouprave koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu grupu, čiji je stepen razvijenosti ispod 60 posto republičkog prosjeka. Odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 319,894,794.00 rsd za 42 jedinice lokalne samouprave.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: