24 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Društvo Regija

U Crnu Goru bez testova i dokaza o vakcinaciji

Državljani zemalja regiona u Crnu Goru će od danas moći da ulaze bez testova i dokaza da su vakcinisani, saopštilo je Ministarstva zdravlja te zemlje.

“Širi se lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru ulaze pod istim uslovima koji su važili prije COVID-19 epidemije. Crna Gora, bez testova ili dokaza o vakcinaciji, svoje granice otvara i za Norvešku i Kazahstan. Od ranije, isto važi da državljane Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije, Albanije, države članice Evropske unije, Izraela, Švajcarske, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, i Moldavije”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstva zdravlja Crne Gore je juče donijelo niz odluka kojima se ublažavaju mjere protiv pandemij COVID-19.

Pojašnjava se da je u Crnoj Gori prvom dozom protiv korona virusa do sada vakcinisano nešto preko 30 odsto punoljetnih, a da je u cjelosti imunizovana četvrtina odraslih, i imajući u vidu da je broj oboljelih, koji je za pola godine oboren za više od deset i po hiljada, i sada ih je manje od 400, i uvažavajući savjesnu reakciju građana na do sada propisane mjere, Savjet za borbu protiv korona virusa odlučio je da se maksimalno liberalizuju uslovi rada i života u Crnoj Gori.

Foto: SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: