26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

U hladnjači kod Kraljeva zaplenjeno više od 321 kilogram marihuane, uhapšene su tri osobe

Efikasnim radom pripadnika kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova u Kralјevu, u saradnji sa Odelјenjem za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, zaplenjeno je više od 321 kilogram marihuane i uhapšene su tri osobe.

Policija je uhapsila B. P. (1980) iz Kralјeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, kao i dvoje crnogorskih državlјana S. R. (1989) i A. P. (1996), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga u pomaganju.

“U kamionu kojim je upravlјao B. P., u duplom pregradnom zidu prednjeg dela prikolice pronađen je 61 paket sa ukupno oko 321,3 kilograma marihuane. Kako se sumnja S. R. i A. P. su automobilom išli ispred kamiona i osumnjičenog B. P. obaveštavali o prisustvu saobraćajnih patrola na putu”, saopštio je MUP Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kralјevu.

-Ekipe policije i carine situaciju pratile iz prikrajka

Iz Uprave carina su naveli da su carinici, u saradnji sa policijom, oko ponoći 26. oktobra tovar droge otkrili u dubinskoj kontroli u okolini Kraljeva, kada je mobilni tim carinika sa policijom sproveo vanrednu kontrolu hladnjače marke “Iveko”, domaćih registarskih oznaka.

“Efikasnom zajedničkom akcijom, policija i carina su uspele da osujete plan dobro organizovanih krijumčara koji su bili uvereni da ih niko ne posmatra.Naime, ispred kamiona kretao se automobil sa dvoje crnogorskih državljana čija je uloga, kako se sumnja, bila da vozača kamiona obaveštavaju o uočenim kontrolama na putu. Međutim, specijalizovane ekipe policije i carine su situaciju pratile iz prikrajka, ne dozvoljavajući da budu primećene”, pojašnjavaju iz Uprave carina.

Kako se ističe vozač kamiona koji pripada firmi iz okoline Velike Plane zaustavljen na putu, verujući da je u pitanju rutinska saobraćajna kontrola, da bi mu nekoliko trenutaka kasnije postalo jasno da je povod za zaustavljanje nešto sasvim drugo.

Pošto uslova za detaljan pregled na licu mesta nije bilo, vozilo je pod pratnjom sprovedeno do carinske ispostave Kraljevo, gde je izvršen detaljan pregled.

Vozač, 41-godišnji srpski državljanin iz Kraljeva, tokom kontrole nije ništa izjavljivao, te se činilo da je šokiran i potpuno zatečen novonastalom situacijom koju nije očekivao.


Detaljna kontola je potvrdila da su sumnje bile opravdane, jer je tik iza kabine vozača otkrivena dupla pregrada u delu predviđenom za rashladni uređaj, gde se nalazio specijalno napravljeni bunker za potrebe skrivanja krijumčarene robe.

Carinici i policajci su iz tog prostora izvadili 61 paket marihuane ukupne težine 321,3 kg, karakteristično zapakovanih i oblepljenih plastičnom folijom.

Policija je u dalju nadležnost preuzela otkrivene narkotike, a vozač kamiona i dvojica njegovih saradnika su uhapšeni.

Foto: MUP Srbije, Uprava carina Srbije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: