Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija Tutin

Rok za završetak rekonstrukcije puta Novi Pazar – Tutin jun 2022. godine

Foto: Medin Halilović, SNews

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je posetio Novi Pazar i obišao radove na rekonstrukciji državnog puta od Novog Pazara do Tutina. Tom prilikom ministar Momirović se, sa ministrom sporta i omladine Vanjom Udovičićem, sastao i sa predstavnicima lokalnih sportskih organizacija, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Radove na putu zajedno sa Momirovićem obišli su predsednik tutinske opštine Salih Hot i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac

Kako se navodi rok za završetak saobraćajnice duge 20,5 kilometara između Novog Pazara i Tutina je jun naredne godine, a rekonstrukcija ovog puta je deo sporazuma na najvećem državnom nivou, između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana.

Ministar Momirović je tokom obilaska radova istakao veliku važnost ove saobraćajnice za sve stanovnike i privrednike ovog kraja i naglasio da Novi Pazar uživa veliku pažnju svih sektora u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zbog mnogih pokrenutih, ali i planiranih projekata iz njegovog sektora.

Rekonstrukcija saobraćajnice Novi Pazar-Tutin, u dužini od 20,5 kilometara, počela je krajem 2019.godine. Projekat vredan 24 miliona evra finansira se iz kredita Turske, čija kompanija „Tašjapi“ je glavni izvođač radova. Rok za završetak radova je jun sledeće godine, ali će se nastojati da radovi budu završeni do kraja ove godine.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: