25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

U Novom Pazaru alarmantno, proglašeno vanredno stanje, apel da građani izbjegavaju prilaženje rijekama

Nakon obilnih poplava i izlivanja rijeka koje su odnijele dva života, odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, na teritoriji Novog Pazara danas je proglašena je vanredna situacija. Upućen je apel građanima da izbjegavaju kretanje i zadržavanje u blizini rijeka i drugih vodotokova, kao i da ne prelaze preko improvizovanih mostova.

Ujedno, učenici srednjih škola na teritoriji Novog Pazara, koji žive u ugroženim područjima, obavješteni su preko sredstava javnog informisanja da se oslobađaju obaveze dolaska na nastavu u toku druge smjene.

Iz Štaba su konstatovali da je zbog obilnih kišnih padavina situacija u Novom Pazaru alarmantna, u da je u pojedinim delovima grada došlo do izlivanja rijeke Raške, Jošanice i Trnavice iz rečnih korita.

“Gradski štab za vanredne situacije i Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su u stalnoj koordinaciji. Raspoloživa mehanizacija je na terenu i brojne ekipe čine sve da pomognu u zaštiti od elementarne nepogode. Angažovano je dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine”, poručili su u saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: