20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

U Novom Pazaru cijepaju umrlice

Na društvenim mrežama danas se pojavio snimak na kojem se vidi kako jedan muškarac u noćnim satima skida plakate (umrlice) sa lokala u prizemlju nekadašnje Arap džamije, na početku Prvomajske ulice u Novom Pazaru.

Prema navodima na društvenim mrežama radi se o osobi koja je zadužena da čuva taj objekat, ali do sada od nadležnih nema informacija o ovom događaju.

Skidanje umrlica sa javnih mjesta zabilježeno je uoči posjete premijerke Srbije Ane Brnabić Novom Pazaru, 30. juna ove godine.

Javnosti za sada zvanično nije poznato iz koji razloga se uklanjaju plakate ni da li to predstavlja kršenje propisa.

SNews ju u tekstu “Kome treba šutnja o broju mrtvih od korone” objavio fotografiju od 13. jula na kojoj se vidi blizu pedeset umrlica sa podacima o preminulima iz Novog Pazara.

Fotografija od danas, 16. jula 2020. godine pokazuje da je na tom mjestu znatno manje umrlica.

Prema zvaničnim podacima od 2. jula do danas u Opštoj bolnici Novi Pazara od posljedica bolesti izazvane COVID-19 živote je izgubilo njmanje 56 građana Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Podaci o ukupnom broju preminulih građana ove tri opštine u bolnicama od korone od početka pandemije do danas još nisu saopptene javnosti.

SNews je u nekoliko navrata zatražio od koordinatora OB Novi Pazar dr. Mirsada Đerlek  i Kriznog štaba grada Novog Pazara da protokole o preminulima iz Službe za sudsku medicinu i patologije OB Novi Pazar, sa podacima umrlih od COVID-19, stavi na uvid javnosti, ali uz data obećanja to do sada nije učinjeno.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: