Aktuelno Novi Pazar Zdravlje

U OB Novi Pazar preminuo jedan pacijent, u crvenoj zoni osmero hospitalizovanih

Pacijent koji je primljen na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice Novi Pazar preminuo je prethodnog dana, a nakon smrti za njega je stigao negativan rezultat PCR testa na COVID-19, saopšteno je danas iz gradske uprave Novog Pazara.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP na dan 6. septembar 2020. je u toj zdravstvenoj ustanovi bilo ukupno osam hospitalizovanih pacijenata ( Covid – crvena zona), primljen je jedan, a otpuštenih sa liječena, tranposrtovanih i pacijenata na respiratorima nije bilo.

U nedjelju, u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 31 lice pregledano( 17 prvih i 14 kontrolnih pregleda). U Domu zdravlja urađeno je 17 laboratorijskih analizas, 11 RTG snimaka, 21 serološki (brzih) testova iz krvi 21 od čega je 9 bilo pozitivno (3 IGG, 6 IGM) i 11 PCR testova.

Svih osam bolničkih pacijenata nalaze se na Infektivnom odjeljenju, piše u izvještaju.

U posljednja 24 sata u Novom Pazaru je registrovano jedno, a u Tutinu dvoje novozaraženih koronavirusom.

“Na dan 06.09.2020. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 11.435 tog broja, broj inficiranih je 1.328: Novi Pazar 1053 i Tutin 208 lica”, objavljeno je na sajtu Zavoda.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: