4 Decembra, 2023
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

U posljednjoj sedmici oktobra 38 zaraženih u Novom Pazaru

Javnost u Novom Pazaru je danas upoznata da je povećanje broja oboljelih poslednjih sedam dana veoma zabrinjavajuća, te da se mjere Vlade Srbije i Gradskog kriznog štaba o suzbijanju Covida 19 moraju striktno poštivati.

Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara zaključeno je da na području Novog Pazara vlada nestabilna i nesigurna epidemiloška situacija.

Kako je nakon sastanka izjavio direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić, “poslednjih sedam dana beleži se pogoršanje situacije na terenu”.

“Zavod za javno zdravlje obradio je od početka epidemije 13. 869 uzoraka. Od toga je 1428 pozitivnih, a od čega 1134 na području Novog Pazara”, upoznao je Spahić novinare i dodao da se u posljednjih mjesec dana “situacija komplikuje “.

On je rekao da u prvih 25 dana oktobra evidentirano 34 slučaja novoobolelih, dok je zadnje nedjelje oktobra prijavljeno 38 slučajeva.

Spahić je ponovio apel građanima da se pridžavaju mjera, te da budu strpljivi i odgovorni, jer je to u interesu cijele zajednice.

A usled nepovoljne epidemiloške situacije, na snazi je Uredba Vlade Srbije o ograničenju rada ugostiteljskih objekata, a Novi Pazar je jedan od 12 gradova gdje je na snazi vanredna situacija.

„Uredbom Vlade jasno je definisano da unutrašnjost ugostiteljskih objekata predstaje sa radom nakon 21 sat, dok je rad na otvorenom – u bašti i na terasi dozvoljen do 23 časa”, kazao je nakon istog sastanka gradonočelnik Nihat Biševac.

On je rekao da su ovim povodom imali razgovor i sa novopazarskim ugostiteljima, koje su želeli da upoznaju sa epidemiloškom situacijom u gradu.

„Svaku meru koja je na snazi sagledamo iz više uglova i svesni smo da je situacija za sve teška. U zavisnosti od daljeg razvoja epidemiloške situacije, primenjivaćemo i odgovarajuće mere“, kazao je Biševac i dodao da je na prvom mjestu bezbednost građana.

Podsjećanja radi, današnji sastanak Udruženja ugostitelja i rukovodstva grada organizovan je nakon sinošnjeg protesta ugostitelja ispred Gradske uprave, koji su zahtjevali odgovore na mnoga otvorena pitanja o odluci u kojoj im se rad ograničava do 21 sat.

Nakon sastanka, ugostitelji nisu davali izjave, ali su u neformalnom razgovoru istakli da su svoje opravdane zahtjeve predočili na sastanku, te da će o daljim aktivnostima i mjerama upoznati javnost na vrijeme.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: