25 Aprila, 2024
Politika Regija Srbija

U Prištini počelo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini danas je počelo suđenje za ubistvo lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, po trećoj, dopunjenoj optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva, prenio je portal Kossev.

Prema trećoj optužnici, šest osoba se tereti za umešanost u ubistvo Ivanovića: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Optuženi se terete i za krivična djela teškog ubistva, učešća ili organizovanja kriminalne grupe, zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćenog posedovanj oružja“.

Odbrana optuženih, od pokretanja suđenja osumnjičenima za umiješanost u ubistvo Ivanovića je kritikovala sve optužnice koje je prethodno podizalo Specijalno tužilaštvo, navodeći da su nepotpune i nepotkrijepljene dokazima.

Isto su tvrdili nakon što je podignuta i treća optužnica u novembru 2020. godine, uslijed čega su zahtevali njeno odbacivanje od strane prvostepenog, a potom i Apelacionog suda, a što nije prihvaćeno.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: