Aktuelno Društvo Politika Putovanja Regija Srbija

U Prizrenu izvršena prva zamena srpskih registarskih tablica za kosovske

Na dan kada je započeta primjena dogovora o neizdavanju ulazno-izlaznih dokumenata, odnosno počeo da teče dvomesečni rok za preregistraciju vozila sa tablicama gradova na Kosovu na oznake RKS, kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je izvršen prvi takav slučaj.

Uz još jednu naznaku da je u prijepodnevnim satima jučer, u svim Centrima za registraciju vozila na Kosovu započet proces preregistracije, iz kosovsog MUP-a precizirali su da je prva zamena, kako kažu, „nelegalnih registarskih oznaka“ na RKS tablice izvršena u opštini Prizren, prenosi KoSSev.„Centri su bili otvoreni u svim opštinama da zainteresovani građani dobiju potrebne informacije i prvog dana u Centru za registraciju vozila u Prizrenu je izvršena prva zamena registarskih tablica RKS tablicama“, naveli su u saopštenju.

Ponovili su isto ono što i Kurti u svom obraćanju na srpskom, da će građani biti oslobođeni taksi i ostalih obaveza, te ih iz kosovskog MUP-a još jednom pozivaju da „takvu priliku iskoriste“.Sa druge strane, stižu navodi da Srbi nisu zainteresovani za registraciju. Tako je gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević kazao da se niko od Srba nije pojavio u Centrima za preregistraciju vozila.„Odgovor Prištini i Aljbinu Kurtiju Srbi su dali danas samim tim što se, prema podacima koje imam, niko nije pojavio u registracionim centrima da se raspita ili da podnese zahtev za preregistraciju. Tako da mislim da je to jasan odgovor i signal i institucijama u Prištini i Aljbinu Kurtiju šta Srbi o tome misle“, rekao je gradonačelnik Severne Mitrovice.

n1

Povezane vijesti

%d bloggers like this: