Aktuelno Društvo Sjenica

U Sjenici uhapšen bankar: Pronevjerom nanio imovinsku štetu od 4,9 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ojdelјenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, uhapsili su T. Z. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo pronevera u obavlјanju privredne delatnosti i E. Ć. (1958) koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Kako se sumnja, T. Z. je tokom 2021. godine, bez osnova izvršio prenos novca sa blagajne ekspoziture jedne banke u Sjenici u kojoj je radio, na tekuće račune njemu bliskih osoba, a zatim navedeni novac podizao na bankomatima.

Na taj način on je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.332.300 dinara.

“E. Ć. se tereti da je, dok je radio kao odgovorno lice ekspoziture jedne banke u Sjenici, nevršenjem svoje dužnosti i nepostupanjem po procedurama banke omogućio osumnjičenom T. Z. da izvrši prenos novca sa blagajne banke na tekuće račune sebi bliskih lica, čime je naneo imovinsku štetu banci u ukupnom iznosu od 4.900.000 dinara”, saopštio je MUP Srbije.

Osumnjičenom T. Z. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok je E. Ć. uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu na saslušanje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: