25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija Zdravlje

U Srbiji do večeras 89 oboljelih, počeo trend ubrzavanja širenja zaraze

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštio je da je u Srbiji ve;eras do 18 sati, registrovano ukupno 89 potvrđenih slučajeva COVID-19.

Od posljednjeg izvještaja do 18 sati, testirani su uzorci 19 osoba od kojih je 6 pozitivnih i 13 negativnih na novi koronavirus.

Kako je navedeno u kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su tri osobe zadržane na bolničkom liječenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Danas je do 18 sati, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 440 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, navodi se u saopštenju.

– Počelo ubrzavanje širenja zaraze

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na konferenciji za štampu da je praktično od juče počeo trend ubrzavanja širenja zaraze koronavirusom i da su naredni dani izuzetno važni u borbi protiv te epidemije.

Brnabić je prenijela da je to zajednički stav stručnjaka koji se bave ovim problemom iznijet na današnjem sastanku Kriznog štaba.

Premijerka je podsjetila na to da je danas trinaesti dan od kako je virus registrovan u Srbiji, te da se borba protiv njega nastavlja, a da se nadležni pripremaju još adekvatnije i bolje za predstojeći period.

Ona je precizirala da je u Srbiji do danas ukupno 89 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a da je na respiratoru šest građana, izrazivši

zadovoljstvo zbog činjenice da se uvedene mere protiv širenja zaraze uglavnom poštuju.

Prema njenim rečima, jedan pacijent u KC Niš je već nekoliko dana na respiratorima zbog sezonskog gripa, ali je naknadno testom utvrđeno da ima koronu.

Brnabić je najavila da će sutra imati dobre vijesti u vezi dostupnosti sredstava za dezinfekciju i da će građanima biti na raspolaganju bezbjedne količine.

Predsednica Vlade je apelovala na maksimalnu ozbiljnost, samodisciplinu, solidarnost i razumijevanje i istakla da je ovo borba svakog pojedinca za celo naše društvo i zemlju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: