25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin Zdravlje

U Tutinu obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine, “Ozeleni svoj prostor- Skapiraj sistem”

Nizom aktivnosti pod nazivom “Ozeleni svoj prostor”, a u okviru projekta “Skapiraj sistem”, u Tutinu je obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine.

Šefica Kancelarije OSCE-a u Novom Pazaru Mikaela Turman i predsjednik opštine Tutin Salih Hot su simboličnim učešćem u sađenju drveća dali doprinos ovoj akciji.

Tokom akcije je organizovano i djeljenje notesa prolaznicima, koji su ujedno i učestvovali odgovaranjem na pitanja o ekologiji, što je i bio cilj da se djeluje edukativno.

“Ovaj projekat smo radili sa OSCE-om, a danas smo učešćem dali doprinos uspješnom završetku svih planiranih aktivnosti”, kazao je Hot i dodao je ova evropska organizacija finansirala i jedno lice koje prošlo ceo proces rada lokalne samouprave u cilju savladavanja svih vještina u njenom radu.

Turman je izjavila da misija OSCE ima zadovoljstvo da sarđjuje i podrži ovakve aktivnosti.

“Naš cilj jeste da se u svakom projektu odrade stvari koje mogu biti od pomoći lokalnoj zajednici, a ova današnja akcija je prilika da se podigne ekološka svijest gradjana i odgovrnost prema zajednici u kojoj žive”, poručila je šefica   kancelarije OSCE u Novom Pazaru.

U sklopu akcije su organizatori i volonteri zajednički donirali sadnice osnovnim školama u Tutinskoj opštini.

Na putnim pravcima i zelenim površinama su postavljeni transparenti i table kojima se podiže svijest na značaj pčuvanja prirode i pkruženja u kojem se živi.

Foto:Opština Tutin

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: