24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dan bez COVID izvještaja

Štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara medijima u četvrtak, 10. juna,  nije proslijedio dnevni COVID izvještaj. U prethodnih skoro 11 mjeseci svakog dana medijima su dostavljani podaci koje je Štabu predočavao Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja Novi Pazar i Zavod za javno zdravlje Novi Pazar (ZZJNP).

U tom izvještaju medijima su sa stanjem za prethodni dan dostavljani podaci o broj novih prijema, otpusta, transportovanih pacijenata, pacijenata na respiratorima i na high-flow, kao i broj preminulih.

Takođe je prekinut kontinuitet na dnevnom  nivou u saopštavanju podataka o ukupnom broju pregleda u Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar,  kontrolnih pregleda, laboratorijskih analiza, RTG snimaka, brzih antigenskih testova iz brisa nosa sa brojem pozitivnih, te broj urađenih PCR testova.

Broj hospitalizovanih pacijenata po odjeljenjima takođe je bio dio izvještaja.

Zavod za javno zdravlje Novi Pazar je na svom sajtu u četvrtak objavio da je u Novom Pazaru registrovao još pet inficiranih, dok u Tutinu nije zabilježen ni jedan slučaj.

“Na dan 10.06.2021. godine broj testiranih u ZZJZ Novi Pazar je 39.402 od tog broja, broj inficiranih je 6.760:   Novi Pazar 5.944 lica,  Tutin  457 i Raška 145 lica”, navedeno je na sajtu Zavoda.

Od početka ove godine do srijede, 9. juna u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 173 osobe.

Iz gradske uprave Novog Pazara su 15. jula 2020. godine  medijima počeli da dostavljaju izvještaje a zvaničnim informacijama sa Štaba za vanredne situcije.

Podsjećamo da je istog dana održan sastanak predstavnika civilnog sektora i medija sa gradonačelnikom Novog Pazara na kojem je dogovoreno da se ubuduće informišu građani o stanju sa pandemijom.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: